Waarom kiezen voor Immo Welvaert?

Wie zijn we:

IMMO WELVAERT kan zich beroepen op een jarenlange ervaring als vastgoedmakelaar in en rond Brugge. Vanaf mei 2016 zal IMMO WELVAERT uw betrouwbare partner zijn in alle aspecten van het vastgoed gebeuren. IMMO WELVAERT staat onder leiding van Sebastian Welvaert, in samenwerking met zijn partner Maaike Bryon. U kunt ons vinden aan de Koningin Astridlaan te Sint-Michiels Brugge. Onder 1 dak vindt u er IMMO WELVAERT en ZAKENKANTOOR BRYON terug, Steeds welkom voor vrijblijvende informatie, u vaart er vast wel bij.

Klik hier om meteen contact op te nemen.

Korte Historie

In 2009 startte Sebastian Welvaert een immobiliënkantoor in Brugge. Vanuit de Smedenstraat werden diverse diensten aangeboden op het gebied van vastgoed onder de naam Century21 Welvaert&Partners. Na een aantal succesvolle jaren werd besloten een nieuwe weg in te slaan om u nog beter van dienst te zijn. Hierbij staan ‘persoonlijk’, ‘dynamisch’ en ‘resultaat’ voorop. De nieuwe naam IMMO WELVAERT is kort en krachtig, persoonlijk en commercieel herkenbaar. De nieuwe locatie aan de stadsrand is ook beter bereikbaar.

Verstand van vastgoed

Sebastian Welvaert heeft Vastgoed gestudeerd alsook Bank en verzekeringen en internationale marketing. Deze studies omvatten alle aspecten van immobiliën in de breedte zoals die van belang zijn in de vastgoedsector van België. In deze opleiding wordt aandacht besteed aan zowel technische onderdelen als economische en juridische aspecten. Een parate kennis van bouwkwaliteit en onderhoud zijn aldus van groot belang. Sebastian zal het onroerend goed onderzoeken op diverse aspecten aangaande constructie, isolatie, verbouwingen en aangebrachte voorzieningen. Ook zal hij als erkend vastgoedmakelaar zorg dragen voor bouwcontracten in overeenstemming met de nationale en gemeentelijke wetgeving en bij het opstellen van contracten. Daarnaast ondersteunt Sebastian u ook in immobiliënbeheer waarbij aandacht uitgaat naar het opstellen en uitvoeren van huur- en koopcontracten.

De technische, economische en juridische aspecten vullen elkaar steeds aan. In de loop der jaren heeft Sebastian in toenemende mate ondervonden dat één contactpersoon gedurende het gehele traject niet alleen aangenaam is voor de cliënt in de communicatie, het kan ook het rendement verhogen. Binnen IMMO WELVAERT wordt veel aandacht besteed aan de aaneenschakeling van diensten waarbij alle aspecten zo nauwkeurig mogelijk op elkaar worden afgestemd. Bij uitbreiding en indien gewenst, het begeleiden van de klanten inzake leningen en of vastgoedbeleggingen. Dat leidt niet alleen tot een besparing van geld, maar ook van tijd. Met een concurrerende huizenmarkt is prijs niet de enige factor om rekening mee te houden. IMMO WELVAERT, kan indien de klant dat wenst ook nauw samenwerken met ZAKENKANTOOR BRYON voor extra advies op bank –en verzekeringsvlak alsook op fiscaal vlak. Alles op maat, het kan.

Sebastian
maaike

Vastgoed in België

De vastgoedmarkt in België is de laatste jaren in ontwikkeling. De prijzen op de markt fluctueren maar de algemene trend is nog steeds een stijgende lijn. Ondanks economische terugval en de bankencrisis blijft vastgoed van grote waarde voor investeerders en woningeigenaars. Vastgoed is een waardevol bezit, binnen deze cyclische markt is het van belang goed op de hoogte te blijven van de laatste trends in de woningmarkt. Als koper wilt u de laagste prijs betalen, als verkopende partij wilt u een hoog rendement behalen. Binnen de nieuwe formule van IMMO WELVAERT in West-Vlaanderen is succes gegarandeerd dankzij de persoonlijke aanpak en focus op maatwerk alsook een breed en divers netwerk.

Brugge als uitvalsbasis

Als ondernemer binnen Century21 Welvaert & Partners heeft Sebastian al veel ervaring opgedaan vanuit de Smedenstraat te Brugge. Deze stad heeft een internationale allure. Dat is duidelijk waar te nemen in de huizenmarkt, de prijzen stijgen gemiddeld met 3 procent op jaarbasis. Vergeleken met het gemiddelde in Vlaanderen liggen de prijzen van vastgoed in Brugge 14 procent hoger. Op nationaal niveau is er zelfs sprake van 22 procent hogere prijzen. Dat maakt Brugge en zijn dichte ligging bij de Kust een zeer voordelige regio om in te investeren.
Brugge behoort tot het werelderfgoed van Unesco. Met de prachtige kanalen en het historisch centrum oefent Brugge een grote aantrekkingskracht uit op zowel nationale als internationale belangstellenden. De levensstijl is van hoge klasse maar toch informeel, er is een goede combinatie van nieuwbouw en gerenoveerde panden. De laatste twee decennia zijn veel oudere panden uitgebreid gerenoveerd waarmee de kwaliteit van de woningen uitstekend is, en de aanblik van de diverse wijken blijkt zeer aanlokkelijk voor zowel bezoekers als bewoners.
Brugge als uitvalsbasis, een voordeel voor koper en verkoper.

Immobiliën is maatwerk

In de loop der jaren is er steeds meer vraag naar maatwerk ontstaan. Geen enkel huis is gelijk, de behoefte aan aanvullende ondersteuning door de vastgoed makelaar wordt steeds groter. Sebastian heeft al deze aspecten in kaart gebracht om al zijn cliënten snel en vakkundig bij te kunnen staan gedurende het volledige traject.

Zo zag Sebastian dat er een splitsing bestond tussen binnenlandse en buitenlandse kopers. Belgen vestigen zich bij voorkeur voor een luxueuze locatie aan het kanaal, buitenlands publiek richt zich vooral op de grotere burgerwoningen om en nabij het centrum van de stad. De winkelstraten hebben met name een grote aantrekkingskracht op het buitenlandse publiek. Naast Fransen en Duitsers hebben ook Britten en Amerikanen veel interesse in deze woningen. De opkomst van Russische kopers in Brugge gaat zeer snel, zij richten zich volledig op de beste eigendommen en zijn bereid daarvoor te betalen.

Demografie van de kopers

Om de verkopende partij zo goed mogelijk van dienst te zijn houdt IMMO WELVAERT altijd de vinger aan de pols. Het doorzien van de trends op de vastgoedmarkt en uitbreiding de banksector is daarbij van groot belang. Uit onderzoek en praktijkervaring is gebleken dat de buitenlandse kopers zich in de leeftijd van veertig tot zestig jaar bevinden. De waarde van het vastgoed in Brugge is een belangrijke factor in de keuze voor deze stad, ook spelen de transportverbindingen een belangrijke rol. De luchthaven van Brussel ligt op pakweg één uur afstand evenals het Eurostar station in Rijssel. Daarnaast ligt Brugge op de treinroute van Parijs naar Brussel en Oostende. De luchthaven van Oostende en de zeehaven van Brugge bevinden zich in de omgeving waarmee de bereikbaarheid van Brugge super is.

Ook buiten de landsgrenzen

Een immobiliënkantoor dat operationeel is in regio Brugge en de Kust moet werken vanuit een internationaal perspectief op de vastgoedmarkt. Alleen kennis van lokale politiek en de economische situatie volstaat niet meer. Bij IMMO WELVAERT kijkt men verder dan de stadsgrenzen, Denken, durven, doen…door de jaren heen heeft Sebastian diverse malen met een vastgoedreportage de NEW YORK TIMES gehaald. Het is daarom handig om te weten dat de Vlaamse term “immobiliën” voortkomt uit het Franse “agence immobilière”. In Nederland wordt deze term niet gebruikt, daar spreekt men van “onroerend goed kantoor”, “vastgoedbedrijf”, “woningbureau” of “makelaarskantoor”. In de Engelse taal spreekt men van “real estate”, in Duitsland kennen ze de term wel en zij zeggen net als de Vlamingen “immobilien”, zij het zonder trema. Met oog op de welvarende Russische koper is het goed om te weten dat zij het woord “недвижимость” gebruiken wat fonetisch wordt geschreven als “nedvizhimost”. Mocht u vragen krijgen of uw woning te koop staat hoeft u alleen maar het juiste woord te noemen of te noteren met daarachter IMMO WELVAERT. Wij zorgen voor de rest.

Over IMMO WELVAERT

Het mag duidelijk zijn dat IMMO WELVAERT een immobiliënkantoor is met passie voor vastgoed en voor de streek Brugge en Blankenberge. Met een nieuwe formule voor vastgoedbeheer- en verkoop wil IMMO WELVAERT graag met u zaken doen. Samen zullen we de focus leggen op een correcte en doeltreffende service bij verkoop en bemiddeling in Brugge en omstreken.

U vaart er vast wel bij.Aarzel niet om ons te contacteren via de contactpagina.